Advies

Architectenselectie ArtA

Deelname jury Kunstencluster Arnhem

Johan Idema neemt zitting in de jury die de architect voor het nieuwe Kunstencluster in Arnhem selecteert. Andere leden van de jury zijn Maarten Kloos (voorzitter, voormalig directeur Arcam), Hedwig Saam (directeur gemeentemusea Arnhem), Henk Bitter (directeur Focus Filmtheater Arnhem), Wim Korvinus, (beeldend kunstenaar), Bert Dirrix (architect en lid kwaliteitsteam Rijnboog) en Gijs Frencken (stedenbouwkundige gemeente Arnhem). 

Het Kunstencluster wordt in 2018 het gezamenlijke onderkomen van Museum Arnhem (voorheen Museum voor Moderne Kunst Arnhem en Focus Filmtheater Arnhem. De geplande plek is op de hoek van de Rijnkade, Nieuwstraat, Weerdjesstraat. Het nieuwe cultuurgebouw maakt deel uit van het Rijnboogproject. Dit project heeft voor ogen om het centrum van Arnhem meer met de Rijn te verbinden.

Eerder selecteerde de jury vijf architectenbureaus om hun visie voor het Kunstencluster verder uit te werken. Deze vijf bureaus zijn gekozen uit 44 partijen die zich hadden aangemeld. Het gaat om de volgende vijf partijen:
• Office for Metropolitan Architecture (OMA, Rem Koolhaas)
• NL Architects
• Architectuurstudio HH samen met SO-IL (Verenigde Staten) en ABT
• Kengo Kuma & Associates (Japan)
• Bjarke Ingels Group (BIG, Denemarken) met Allard Architecture.

Zie hieronder de visies van respectievelijk NL Architects, Architectuurstudio HH/SO-IL/ABT, Kengo Kuma & Associates en BIG/Allard Architecture.

ArtA
soilkengo
big

Lees het juryrapport hier