Project

De Grote Kunstshow met AVL

Format Kunstshow ontwikkelt zich verder

Op zondag 11 februari 2018 vindt in Theater Rotterdam eenmalig een bijzondere editie plaats van De Grote Kunstshow, tijdens de Art Rotterdam Week 2018. De editie zal geheel gewijd zijn aan het werk van Atelier Van Lieshout, de internationaal gerenommeerde studio van de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout.

Format Kunstshow ontwikkelt zich verder
Sinds de lancering van De Grote Kunstshow in 2013 zijn zeven edities georganiseerd in verschillende steden. Meest recent waren dat de drie Grote Kunstshow  tijdens seizoen 2017-2018, georganiseerd in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag, De Lakenhal Leiden en het Frans Hals Museum|De Hallen. Hierbij werden kunstwerken uit de collecties van deze musea theatraal gepresenteerd in de schouwburgen van Den Haag, Haarlem en Leiden.

De samenwerking met Atelier van Lieshout betekent een volgende stap in de ontwikkeling van het format van De Grote Kunstshow. Bij deze editie worden voor het eerst kunstwerken gepresenteerd uit het oeuvre van één kunstenaar, werken die bovendien zowel kunst als architectuur en vormgeving beslaan. Hiermee toont deze editie de kracht en flexibliteit van het format van De Grote Kunstshow, waarin werken theatraal aan een publiek worden gepresenteerd.

Rotterdamse editie bij uitstek
De Grote Kunstshow met Atelier van Lieshout iseen Rotterdamse editie bij uitstek, met medewerking van vele Rotterdamse makers. Aan de Kunstshow werken mee: de Rotterdamse improvisatieband WLDRF, muziektheatergezelschap Club Gewalt, theaterregisseur Floris van Delft, radiomaker Rick Steggerda, Sacha Bronwasser (kunstcriticus Volkskrant) en Patrick van der Klooster (directeur Architectuurinstituut Rotterdam). Grote Kunstshow wordt driemaal opgevoerd. De voorstelling om 11.00 uur is een speciale familie editie, voor kinderen (en hun ouders) vanaf 8 jaar. Om 14.00 en 16.00 uur zijn twee shows voor volwassenen. De Vlaamse theatermaker Lucas de Man, bekend van onder meer AvroTros’ Kunstuur, zal de Kunstshow presenteren.

Initiatief en financiering
De Grote Kunstshow is een initiatief van cultureel ondernemer Johan Idema, in samenwerking met Theater Rotterdam en met advies van curator Heske ten Cate. Atelier van Lieshout stelt de kunstwerken beschikbaar, initiatiefnemer Johan Idema is verantwoordelijk voor de presentatie ervan. De Grote Kunstshow wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Rotterdam Festivals, Stichting Educatie en Cultuur, Stichting Swart-van Essen en de Erasmusstichting.

foto: Aliona Adrianova

Lees hier een interview met Joep van Lieshout in het kader van De Grote Kunstshow (AD)

Lees hier een artikel uit de Volkskrant over De Grote Kunstshow met AVL