Publicatie

De zin die kleefde

51 tips voor ijzersterke cultuurplannen

Iedereen met ideeën of ambities weet dat plannen de cruciale schakel vormen tussen verbeelding en uitvoering. Een sterk plan scheidt de dromer van de bouwer. In het boek ‘De zin die kleefde’ verzamelde Johan Idema 51 praktijkadviezen voor het maken en presenteren van ijzersterke cultuurplannen. Een boek om de cultuurwereld te inspireren haar financiers nog beter met haar dromen en ambities te verleiden.

De cultuurwereld produceert jaarlijks duizenden plannen. Of het nou gaat om een subsidieaanvraag, een bidboek of een businessplan. Er zijn talloze manieren om bijzondere, originele plannen te maken en te presenteren. Deze inzichten, die veelal in de hoofden van ervaren, professionele plannenmakers rondzweven, zijn nog weinig verspreid. En voor veel cultuurinstellingen zijn ze moeilijk toegankelijk. Dit boek brengt hier verandering in.

Bètaversies, zinnen die kleven, bidboeken, fictieve krantenrecensies, wenselijkheidsstudies en halffabricaten. Het is een boek barstensvol tips, ideeën en strategieën om sterke plannen te smeden en anderen te overreden. De vele voorbeelden en cases van plannen voor musea, podia, festivals en andere cultuurinstellingen maken dit tot een boek uit de praktijk. Een onmisbare publicatie voor cultuurinstellingen en makers die hun ideeën aantrekkelijk en succesvol voor het voetlicht willen brengen.