Project

Koers Kunst

Een nationale brainstorm over cultuur

Koers Kunst is een landelijke brainstorm over hoe de cultuurwereld zich kan vernieuwen. In april 2011 vond de aftrap plaats. In de maanden daarop presenteerde Koers Kunst twintig ambitieuze voorstellen, afkomstig van een brede selectie deskundigen. Johan Idema initieerde Koers Kunst en realiseerde de manifestatie samen met journalist Simon van den Berg en in samenwerking met de Volkskrant en de AVRO.

Hoe blijven kunst en cultuur de creatieve motor van ons land? Hoe kunnen we kunst en cultuur meer van het publiek maken? Hoe blijft de kracht ervan ook voor nieuwe generaties behouden? Deze vragen stonden centraal bij de manifestatie Koers Kunst. Als antwoord leverde Koers Kunst twintig ambitieuze voorstellen, afkomstig van een brede selectie deskundigen. Ook het publiek deed veel suggesties. De collectieve denkkracht en inventiviteit hebben een indrukwekkende en veelzijdige opbrengst opgeleverd.

Koers Kunst kreeg veel aandacht en sommige idee├źn zorgden voor pittige discussie. Online en via de media hebben uiteindelijk tienduizenden mensen meegelezen, meegeluisterd en meegedacht. Nooit eerder is met zoveel verschillende betrokkenen publiekelijk nagedacht over hoe we vorm kunnen geven aan een vitale culturele toekomst van Nederland.