Advies

Less bubble, more world

Advies Design Academy Eindhoven

De Design Academy Eindhoven heeft een ijzersterke internationale reputatie als toponderwijsinstituut. Toch vroeg de academie zich af hoe haar ontwerpers een toonaangevender rol kunnen spelen in het vormgeven van belangrijke vraagstukken in de wereld van vandaag en morgen.

Aan de hand hiervan voerde Johan Idema (destijds werkzaam bij LAgroup) samen met Roel van Herpt en Stephen Hodes voor de academie een op de maatschappij gerichte toekomstoriëntatie uit. Na een intensieve raadpleging van de staf, docenten, alumni en studenten van de academie én nationale en internationale experts op het gebied van design, formuleerden we zeven strategische aanbevelingen. Eén hiervan is dat de academie zich meer buiten het designveld kan presenteren en deze ‘buitenwereld’ meer in huis kan halen.

Deze en andere aanbevelingen zijn gepresenteerd aan het College van Bestuur, het managementteam en de afdelingshoofden van de academie. De aanbevelingen dienen als input voor een herijking van de strategie van de academie, en de operationalisering ervan in de toekomst.

DAE1DAE2DAE3