Project

Tweede editie Parademuseum

Museum de Fundatie op de Parade

Op 23 juni 2017 wordt de tweede editie van het Parademuseum officieel geopend. Ieder jaar krijgt een ander Nederlands museum de kans om zich op het rondreizend theaterfestival, in het Parademuseum te presenteren.  Dit jaar is Museum de Fundatie te gast met een multimediale tentoonstelling van kunstenares Elise van der Linden (1983). 

Elise van der Linden heeft op uitnodiging van Museum de Fundatie de tentoonstelling Shades of Silence gemaakt. In foto’s en video’s, gemaakt met 3d-animatietechniek, neemt ze bezoekers mee naar verlaten plekken die je doen stilstaan. De door haar gecreëerde werelden lijken zich te hebben onttrokken aan het alledaagse verloop van ruimte en tijd.

Het Parademuseum is een initiatief van Johan Idema en wordt mede mogelijk gemaakt door de Parade en de BankGiro Loterij. Het Parademuseum reist met het theaterfestival mee en doet alle steden (Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam) aan. Zo is het Parademuseum elk jaar in totaal bijna twee maanden open, ook ’s middags, zodat kinderen en ouders het museum ook kunnen bezoeken.

In 2016 vond de eerste editie van het Parademuseum plaats. Toen toonde het Nederlands Fotomuseum in het Parademuseum een ‘tentoonstelling’/ multimediale presentatie over Ed van der Elsken. In 2018 is het de beurt aan EYE Filmmuseum.

 

 

 

  • Lees het Volkskrant artikel over de opening van het Parademuseum hier
  • Lees meer over het Parademuseum hier
  • Lees een Volkskrantinterview met Johan Idema over het Parademuseum hier